FECSKE

A kihívást nem ismerő

Csapatunk

Elnökség

Kottes_Aniko

Kottes Anikó

Az egyesület megálmodója, elnöke

Kottes Anikó vagyok, az egyesület megálmodója és elnöke. 14 éves korom óta a ceglédi ifjúsági élet részese lehetek, először a cserkészet által – ami máig szívem csücske, majd később pedagógusként, önkéntesként, s jelenleg ifjúsági szakemberként. A fiatalokkal történő foglalkozás számos módszerével és eszközével találkoztam, melyekből a legtöbbet ki is próbáltam, és az utóbbi időben még többel ismerkedtem meg a szakirodalmak által, mégis az ifjúsági munka legfőbb eszközeként a hallgatásra tekintek. Rengeteg fiatal életét, sorsát és mindennapjait ismertem meg a már évtizedesnek mondható jelenlétem során, s mindenki történetében megtaláltam egy kicsit az én történetem. Ezek a szálak kötnek bennünket össze. Szeretném, ha minden fiatalhoz eljuthatna az önmaga és mások megismerésének öröme, és lehetőséget nyithatnánk találkozásoknak, játékoknak, kapcsolódásoknak, hogy ezáltal mindannyian kicsit többé és talán jobbá is válhassunk. „Szeress és tégy, amit akarsz” (Szent Ágoston)

74617576_434985790524889_8124672973941506048_n

Kónyár Ádám

Alelnök

Konyár Ádám vagyok az egyesület alelnöke. Jelenleg úszó oktató-edzőként dolgozom. Már általános iskolában bele kerültem a ceglédi ifjúsági élet színes világába a különböző iskolai színdarabok és városi sportesemények által. Később a zene és a zenélés világa volt a fő mozgató rugója az életemnek. Ezek az évek voltak azok, ahol megismertem azokat az embereket, akikkel a mai napig osztozunk az örömökben, bánatban, sikerekben.
Látva a mai fiatalságot, én is szükségét éreztem, annak, hogy valamit tennünk kell értük, ami róluk szól! Lehetőséget biztosítani arra, hogy normális keretek között megvalósíthassák az álmaikat, elérjék céljaikat.

76726113_436295633727238_1763581281897021440_n

Szabó Levente

Alelnök

Szabó Levente vagyok az egyesület alelnöke. Testnevelő tanárként és edzőként dolgozom Cegléden és Ceglédbercelen. A ceglédi ifjúsági életet a cserkészet és sport által ismertem meg, így lettem részese. A közösséghez való tartozást tartom az egyik legfontosabbnak egy fiatal életében, ehhez szeretnénk segítséget nyújtani számukra, számotokra, hogy a szabadidő eltöltése hasznos és értékekkel teli lehessen.

Alapító tagok

75220718_437579573598844_8183016784647946240_n

Kornyik Botond

Alapító tag

Kornyik Botond vagyok, az egyesület egyik alapító tagja. Egy aktívan működő zenekar teszi ki a mindennapjaimat, amiben a basszusgitáros posztot töltöm be, foglalkozásomat tekintve pedig masszőrként tevékenykedem. Már tizenéves korom óta a ceglédi zenei és ifjúsági élet részese vagyok, azóta is folyamatosan nyomon követem a fiatalság életét itt Cegléden, és sajnos látom, hogy sokan még keresik azt a bizonyos utat az életükben. Szeretném támogatni a felnövekvő nemzedéket, hogy legyenek céljaik, legyen lehetőségük ezek elérésére és hogy közösséget alkossanak, hogy tanuljanak és példát tudjanak venni egymástól. Többek között ezért is csatlakoztam a FECSKÉHEZ és hiszek benne, hogy tudunk segíteni azokon is, akiknek szükségük van arra a bizonyos útmutatásra.

74214129_438943623462439_4582639807439568896_o

Kiss Balázs

Alapító tag

Kiss Balázs vagyok, az egyesület egyik alapítótagja. Már középiskolás korom óta fontos számomra az ifjúság (kortársaim) képviselete. Először diákönkormányzati tag voltam, majd elnök és egyetemi éveim alatt is folytattam ezt a munkát a hallgatói önkormányzatban. Sok színes tapasztalatra tettem szert, amiket a mai napig kamatoztatok, többek között a mostani munkámban is.
A hétköznapjaimban Kecskeméten egy közösségi teret vezetek, ahol számos fiatal megfordul. Így tőlük első kézből kapok visszajelzést az aktuális ifjúsági helyzetről, legyen az jó vagy rossz. Mindig vannak sikerek és megoldandó feladatok. Itt a FECSKÉBEN azon fogok / fogunk dolgozni, hogy minél több siker és minél kevesebb rossz legyen, a „problémákat” megoldjuk. Hiszek abban, hogy mindenre van megoldás és mi megtaláljuk ezeket.

78360502_441164193240382_6126550082130018304_n

Sárkány Anna

Alapító tag

Sárkány Anna vagyok a ceglédi „Kersuli” gyakorlati szakoktatója. Eredeti szakmám kereskedő, de tíz évvel ezelőtt fordulatot vett a pályám, így lettem pedagógus. A FECSKE egyesület alapító tagja a fiatalok meghívása által lettem. A legfontosabb az életemben, hogy édesanya vagyok, az egyesület megálmodójának anyukája. A lányom nevelésében, és munkásságán, majd a saját munkámon keresztül is részese lehetek a fiatalok életének. Nagy gondot fordítok a fiatalok lelki fejlődésének segítésére, tehetségük teljes kiaknázására valamint szociális kompetenciáik formálására. Jelenleg mentorként is ezen dolgozom. Büszke vagyok rá, hogy a FECSKE tagjai be és elfogadtak annak ellenére, hogy régebb óta vagyok fiatal. Remélem, a tapasztalataimmal, elkötelezettségemmel és szeretetemmel segíthetem a közös munkát.

75576498_442432269780241_999980760033132544_n

Baksa Dániel

Alapító tag

Baksa Dániel vagyok, az egyesület egyik alapító tagja. 10 évesen lettem a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium tanulója és innentől kezdve aktívan részt vettem a gimnázium közösségi életében, majd 2010-ben a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat diákképviselője lettem. Érettségi után egy évet töltöttem Angliában, majd hazatérve koordinátorként segítettem az Ifjúsági Önkormányzat munkáját. Már diákképviselőként bekapcsolódtam a városi rendezvények szervezésébe, először önkéntesként, majd részmunkaidőben egyetem mellett, és ma már teljes állásban ezzel foglalkozom a Kossuth Művelődési Központ NKft. munkatársaként. Az eddig megszerzett tapasztalataimmal és kapcsolati tőkémmel szeretném a ceglédi ifjúsági élet fellendítését segíteni.

74279377_444320306258104_2629994086647463936_n

Huszár Zoltán

Alapító tag

Huszár Zoltánnak hívnak, de sokan (nagyon sokan) csak Vószemnek hívnak, ismernek.
Én is ez első fecskék között voltam akik körbeülték a kerekasztalt.
Életem egésze összekapcsolódik a fiatalokkal. Gyerekkoromban Én voltam fiatal, később a ceglédi 144. sz Kossuth cserkészcsapat vezetőjeként vettek körül fiatalok. Felnőttként pedig a Katolikus iskola testnevelő tanárjaként vesznek körül fiatalok. Fontosnak tartom hogy a gyerekek, de még a felnőttek is tartozzanak egy csoporthoz ahová elmehet, akikkel elmehet, akikkel beszélgetni lehet.
Mindenki ismeri a mondást:
“Egy fecske nem csinál nyarat”, de az az egy fecske is kell, hogy szebb legyen a nyár.
Baden Powell a cserkészet megalapítójának utolsó üzenetével kívánok Jó munkát a Fecske szárnyalásához!
“Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok”
78909571_446185172738284_1774917435757953024_n

Majoros Luca

Alapító tag

Majoros Luca vagyok az egyesület egyik alapítótagja. Öt évvel ezelőtt tagja, majd alpolgármestere lettem a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzatnak. Örültem, hogy volt egy biztos hely ahova tartozhattam és ahol közösen tehetünk a fiatalok jövője érdekében. Két évre rá nagy bizalommal megválasztottak a szervezet koordinátorának. Akkor jöttem rá, hogy mi is az amiért szeretem mindezt. Kialakult egy közösség, ahol elfogadtak, ahol önmagam lehettem és ahol bátran hibázhattam, hiszen ott voltak mellettem és megfogták a kezem mikor szükség volt rá. Jelenleg cukrászdában dolgzom, így arra jutottunk, hogy a fiatalabb generációnak tovább adom ezt a posztot, hiszen az ő jövőjükért teszünk nap mint nap. A FECSKE által részese maradtam ennek a közösségnek, ami erőt és békességet ad a mindennapokra.

78078246_448479639175504_2719816064853606400_o

Szabó János

Alapító tag

Szabó János vagyok, az egyesület egyik alapító tagja (tudom, kicsit már elcsépelt kezdőmondat…bocsi).
Néhány éve ismertem meg Anikót egy közösségi térben, ahol lehetőséget kaptam egy számomra új világgal való találkozásra. Ebből inspirációt nyerve szociális asszisztens végzettséget szereztem, ezzel is szélesítve látóköröm, hogy hasznos tagja lehessek az új generációnak.
Emellett foglalkozom zenével, költészettel, ami úgy gondolom, hogy fontos ebben a modern társadalomban, ahol egyre kevesebb a személyes kapcsolatépítés.
Főleg Kecskeméten tartózkodom az elmúlt időszakban, de pocsék humorérzékemmel és mérhetetlen nyugalmammal igyekszem támogatni az egyesületet.
Úgy vélem tele vagyunk ambíciókkal, kitartóan dolgozunk majd a FECSKE céjlainak eléréséért.

Kenyó János

Alapító tag

Kenyó János vagyok a FECSKE egyik alapító tagja. Katolikus hitoktató vagyok Cegléden és vonzáskörzetében. Kezdetben a plébániai közösségek később pedig a cserkészet által kerültem kapcsolatba olyan fiatalokkal akikkel egy közös cél felé tudtam haladni. Számomra mindig is fontos volt a közösséghez tartozás és ebben szeretnék segíteni a fiataloknak.

Mentorok

Monus_Regina

Mónus Regina

Mentorok vezetője

Mónus Regina vagyok, a mentorhálózat vezetője, született ceglédi. Tanulmányaimat itt végeztem az óvodától a gimnáziumig, itt tanultam meg hegedülni, ide jártam sportolni és itt vállaltam különböző önkéntes munkákat is. Lényegében minden Ceglédhez köt. Büszke szeretettel gondolok arra, hogy ehhez a városhoz tartozom! Most, egyetemi éveim alatt folyamatosan azt tapasztalom, hogy mennyire fontos az, hogy legyen egy olyan közösség idehaza, ahova megéri hazajönnöm a programok és a barátok miatt. Nekem a FECSKE és a mentorhálózat adja ezt a visszahúzó érzést. Célom és küldetésem: bebizonyítani, hogy nem csak a nagyvárosokban lehet érvényesülni. Jó itthon, ITTHON lenni!

Sziladi_Robert

Sziládi Róbert

Mentor

Sziasztok!😀 Sziládi Róbert vagyok, immáron 19 éves (mindig 18-nak írom magam😅) és a Semmelweis Egyetem Gyógyszerészeti Karának hallgatója. A Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat által már általános iskolás koromban betekintést nyerhettem a rendezvényszervezés az ifjúságügy világába. Szívügyemmé vált a fiatalok segítése, szemléletformálásuk és kilátásaik egyengetése, valamint az érdekükért való küzdelem. Nagyon fontosak számomra a barátaim, a közösség, akiket a második családomnak tekintek és a város, ahol mindig otthon érzem magam. Jelenleg a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat kortárssegítő mentoraként az a célom, hogy eddigi tapasztalataimat átadva és a ceglédi ifjúságot támogatva egy olyan felületet hozzunk létre, ahol a fiatalok számára lehetőség nyílik céljaik, igényeik, álmaik megvalósítására, szakmai feljődésükre és társadalmi szerepvállalásuk fejlesztésére! A Fiatalok Együttműködése a Ceglédi Sikeres Közösségekért Egyesület (röviden, ahogy mi szoktuk: FECSKE🙂) tagjaként büszkén és nyíltan mondhatom, hogy egy szerető, egymásban megbízó közösség részeként, rengeteg értékes és tiszteletre méltó ember munkatársa/testvére/barátja lehetek, ahol mindannyian egy olyan eszmét és szemléletet hordozunk, amely előbbre viszi a ceglédi ifjúság álmainak beteljesítését!

Bugyi Roland

Mentor

Bugyi Roland vagyok, jelenleg a ceglédi “Közgáz” végzős diákja, a diákönkormányzat elnöke.
Az ifjúsággal 14 éves koromban kezdtem el foglalkozni, amikor is a nyelvi előkészítő osztályban megválasztottak a DÖK elnökhelyettesének.
Ebben a tanévben lettem a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat tagja, ahol meg is választottak titkárnak. A CIÖK-nek köszönhetem, hogy megismertem a Fecske elnökét, Kottes Anikót, akivel már az első pillanatban megtaláltunk egy közös hangnemet, aminek köszönhetően remekül tudunk együtt dolgozni. Majd októberben én is teljeskörű Fecske tag lettem.
A sikeres érettségi, és továbbtanulás mellett célom az is, hogy az ifjúságért kiálljak, illetve színt vigyek a mindennapjaikba.
79024439_457719894918145_7663594198762782720_n

Barna Szilvi

Mentor

Sziasztok!
Barna Szilvi vagyok az egyesület Nem alapító tagja! 😃 (bocsi ezt muszáj volt elsütnöm)
Mondhatni valahogy belecsöppentem csak az egészbe, ugyanis Kecskeméten töltöm a napjaim jó részét, ahol Vezetői Asszisztensként dolgozom egy pólónyomtató cégnél (izgalmasabb mint amilyennek hangzik) és mellette a Neumann János Egyetemen tanulok közösségszervezést.
Amit feltétlen tudni kell rólam, hogy több mint 300 plüssmackó boldog tulajdonosa vagyok, egy pörgős, ízig-vérig oroszlán csajszi, aki imádja az állatokat és hogy remélem, hogy aránylag kívülállóként is minél többet tudok a FECSKE égisze alatt segíteni majd a ceglédi fiataloknak. Azt gondolom nagyon jó kis csapat van most is Cegléden amiért tenni kell és az időm és energiám határait súrolva szeretnék is tenni ezért. 🙂

80637122_459187374771397_6524856827945943040_n

Fekete Dávid

Mentor

Fekete Dávid vagyok,az egyesület egyik tagja.
A mindennapjaimat az iskola teszi ki,emellett az önkéntesség.
2018.Juliusában költöztem Magyarországra Erdélyből.
Erdélyben is részese volt az életemnek az ifjúság valamilyen formájában.
Minden évben megrendezésre került a Gólyabál ami a középiskolás Gólyáknak volt/van megrendezve.
Először a város minden középiskolája megrendezi a saját részére,és majd Márciusban kerül sor a Városi Gólyabálra.
2019.Áprilsában megrendezésre került az I.Ceglédi Ifjúsági Fórum,aminek a végén a FECSKE elnökasszonyához fordultam és a segítséget kértem hogy hogy tudok az itteni ifjúság része lenni.
Hiába vagyok ilyen rövid ideje itt,én hiszek abban, hogy tudunk segíteni az ifjúságnak, visszanézve az elmúlt 8 hónapot látom,hogy mennyit változott az ifjúsági élet és minden ahhoz köthető dolog mostanáig
Szeretnék és tudom hogy tudunk segíteni, mindazokért akik egy olyan közösség tagjai lehetnek ahol önmagukat adhatják.

Fehér L. Atina

Mentor

Hú, nem is tudom, hol kezdjem el.😲
Fehér L. Atina vagyok, a “kis” családomnak, ahová negyedik éve tartozom csak Tinu (Csoda, Mazsola, Cuki, Tündérkicsiny).
Az Utcazene Fesztivállal kezdtem, mert hát, őszintén bevallom, gyorsan készen akartam lenni az 50 órával, mikor elkezdtem a Közgázban az első évemet. Ezután jött egy lehetőség, hogy miért nem csatlakozom a team-hez és leszek önkéntes én is. Rengeteg rendezvényen segítettem és számos rettentően fontos barátra leltem. Bevezettek a srácok a világunkba és kinyílt előttem egy másik ajtó, ami régóta foglalkoztatott már. Mi is az az önkéntesség pontosan? Mindig azt mondom, “Akkor tudod igazán, ha ebben Te is benne vagy.”. Odaadás, tisztelet, feltétlen szeretet és őszinteség mind egymás felé, mind pedig a “munkánk” felé. Itt megtanultam mi az önzetlenség, a tiszta szívűség, az alázat és még sok más tulajdonságot. Mivel ezeket meg tudtam tanulni, az én Tündérkeresztanyám ébresztett rá arra, hogy “Itt bátran hibázhatok!” Ott vannak a hátam mögött, figyelve, vigyázva. Ez a mondat pedig, mára már a mottónk.
Az elmúlt pár hónapban megkaptam a lehetőséget, hogy a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat elnöki posztját tölthetem be és a FECSKE tagja lehetek. Ez az egyik pont az életemben, amiért élek.
80880444_463133304376804_115626674296455168_o

Kovács Gergő

Mentor

Sziasztok Kovács Gergő vagyok 18 éves, és jelenleg tanulmányaimat Szolnokon végzem. Már kiskorom közösségben vagyok a sport által. Csapatsportokkal kezdtem elsőként a foci által tapasztaltam meg, hogy egy igazi közösség mennyit jelenthet. Imádtam minden mozzanatát, hogy egy-egy nyertes meccs után az öltözői hangulat egy olyan erős közössége mutatkozott meg, amit ritkán látni. De a legérdekesebb, hogy egy vesztes meccs után is a közösség ereje nem bomlott fel, sőt még erősebb lehetett, mint győzelem után. Maga a jelenség tetszett meg nekem, hogy egy közösség milyen szinten képes hatni egy ember életére. Korábban Kosaraztam, vízilabdáztam jelenleg pedig profi szinten tollaslabdázom, az országos ranglistán 163. helyet foglalom el. Nyáron csatlakoztam a Fecskéhez és célom hogy, a sport által megtapasztalt közösségi élményt mások számára is megmutathassam.

80903051_466029810753820_4567964548434231296_o

Bíró Ákos

Mentor

Sziasztok Bíró Ákos vagyok! Jelenleg a ceglédi „KÖZGÁZ” tanulója vagyok, de ha minden jól megy, akkor jövőre az egri Eszterházy Károly Egyetem Anglisztka szakos tanulója leszek. 2 évig tollasoztam versenyszinten, de abbahagytam, mivel az időm nem engedte. Hobbim a rajzolás, valamint szeretek fényképezni és képeket szerkeszteni. Idén nyáron kereszteződött utam az önkéntesekkel és hamar megszerettem a csapatot, illetve az önkénteskedést. Immár teljesjogú tagja vagyok a „FECSKE”-nek, valamint mentor jelölt is vagyok. Most éppen az érettségi időszakra készülök, de nagyon szeretek szabadidőmben találkozni a közösségemmel, akik már a barátaim is lettek. Nagyon gondolkodom az angol tanári pályán, ezért az, hogy itt gyakorolhatom a fiatalokkal való foglalkozást, sokat segít az ehhez való felkészülésben.

Varga Kristóf

Mentor

Sziasztok Varga Kristóf vagyok de mindenki csak Krisának szólít! Jelenleg a ceglédi „KÖZGÁZ” tanulója vagyok, de ha minden jól megy, akkor jövőre az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító és óvóképző karán Tanító szakára fogok járni. Ebben az évben kezdtem meg a 4. Cserkész évemet a Ceglédi 144. Kossuth Lajos cserkészcsapatnál ebből a 4 évből 3-at őrsvezetéssel azaz kisebb gyerekek vezetésével foglalkoztam. Az elmúlt három évben 6 táborban vettem rész ebből 4-ben voltam szervező ahol 3-ban őrsömet is vezettem. A Ceglédi ifjúsági élet szerves részét képezem mondhatni(majdnem) minden rendezvényen aktív önkéntes munkát vállalok legyen az egy kisebb – nagyobb városi vagy cserkész program.Így egész hamar kereszteződött utam az önkéntesekkel és rövid idő alatt megszerettem a csapatot, illetve az önkénteskedést. Immár teljesjogú „FECSKE” tag, és mentor vagyok. Most éppen az érettségi időszakra készülök, de nagyon szeretek szabadidőmben találkozni a barátaimmal. Szeretnék tanító lenni, ezért az, hogy itt gyakorolhatom a fiatalokkal való foglalkozást, sokat segít az ehhez való felkészülésben.